Ryanair v Budapešti ruší 10 z 30 leteckých spojov

22.11.2012 Celý región

Budapešť 22. novembra (TASR) – Írska letecká spoločnosť Ryanair od 10. januára 2013 zníži o 40 % budapeštianske letecké spoje, pretože spoločnosť Budapest Airport neznížila svoje poplatky na požadovanú úroveň, vyhlásil dnes v Budapešti generálny riaditeľ Ryanairu Michael O'Leary.

Ako uviedol maďarský server nol.hu, O'Leary avizoval, že počet lietadiel lietajúcich z Budapešti znížia z päť na tri a počet destinácií znížia z 30 na 20. Namiesto doterajších 280 leteckých spojení týždenne budú lietadlá Ryanairu z Budapešti letieť týždenne 170-krát.

Opatrenie sa dotkne desiatich destinácií a počet prepravených pasažierov touto nízkonákladovou spoločnosťou klesne o 800.000. Generálny riaditeľ dodal, že po tomto oznámení opäť sadne k rokovaciemu stolu s vedením budapeštianskeho letiska.

Ryanair nedávno listom požiadal Budapest Airport o zníženie letiskových a navigačných poplatkov. V roku 2010 spoločnosť stiahla svoje lietadlá z Budapešti práve kvôli nezhode v navigačných poplatkoch.

Ryanair sa vo februári vrátil do Budapešti po krachu maďarskej leteckej spoločnosti Malév. Podľa informácií maďarského servera Napi Gazdaság v budapeštianskej cenovej vojne so spoločnosťou Wizz Air stratil Ryanair desiatky miliónov eur.
 

Vyberte región